Durant els dies 4, 5 i 6 d’Octubre es disputava la 3a Edició de l’Anag Billiard Cup, el prestigiós torneig internacional de billar de carambola que es desenvolupa a la ciutat d’ Olomouc, una ciutat de 102.000 habitants situada a l’est de la República Txeca, en la regió de Moràvia. Una competició en format triatló i on es juguen a les modalitats de Quadre 71/2 (100 punts), Banda (50 punts) i Tres bandes(15 punts).
Raül Cuenca tornava a fer història en proclamar-se subcampió per segona vegada consecutiva en un torneig on es donaven cita els millors billaristes de l’elit mundial en disciplines clàssiques i esta vegada també de les tres bandes, amb la participació del número 1 del ranking mundial, el suec Tobjorn Blomdahl, actual recordman en les tres bandes.
Raüll aconseguia debutar amb victòria en la fase de grups contra el jugador local Pavel Bohm, una de les joves promeses europees del billar de carambola. Ja en la segona partida del grup acabaria perdent contra l’experimentat i campió del món, l’alemany Wolfgang Zenkner. D’aquesta manera el jugador riberenc aconseguia la segona plaça del grup que li donava el passaport per als quarts de final. Seria en aquesta fase on Raül va demostrar estar a l’altura de tant prestigiós torneig i on es va imposs
ar en una partida dramàtica davant el belga i subcampió del món de Tres Bandes, Eddy Leppens, botxí del mateix Raül en la final de la passada edició. El jugador centreuropeu començava imposant-se en la modalitat de quadre 71/2 amb claredat posant així les coses molt complicades per a les següents disciplines. En la modalitat de una Banda Leppens iniciava amb 23 punts de tacada i a una distància curta de 50 afegia més pressió si calia, però ací va ser quan el jugador arrosser va posar sobre la taula tots els seus coneixements aconseguint una estratosfèrica sèrie de 50 caramboles i acabant la distancia en una sola entrada. El públic va respondre amb una atronadora ovació ja que el partit anava a decidir-se en la disciplina de les tres bandes, on el belga és un jugador consolidat i respectat dins de l’elit professional del billar mundial. Atacava primer Raúl amb una impressionant sèrie de huit caramboles, cosa que va fer reaccionar el jugador flamenc, qui arribava a la distancia de 15 abans que Raül. Fou en aquest precís moment quan el billarista valencià es va treure l’últim cartutx que li quedava empatant el match amb una tacada de tres caramboles. Gràcies a este empat Raül es prenia la seva particular vendetta deixant fora de la competició el campió de la última edició.
En semifinals, Cuenca s’enfrontava a l’altre jugador espanyol, Esteve Mata. En un partit sense massa història el suecà aconseguia superar amb claredat el seu amic i entrades, ser el millor jugador del torneig i el més regular. Raul demostraria en les tres bandes el seu pundonor guanyant en l’ultim parcial encara que la final ja tenia vencedor.
Raül estava de nou en la final d’un torneig internacional. Una final que el seu rival, el suís Xavier Gretillat va guanyar sense donar la més minima opció i on va demostrar que tant en la modalitat de quadre, on va fer les 100 caramboles de tacada i en una banda on va acabar en tan sols en dos entrades, ser el millor jugador del torneig i el més regular. Raul demostraria en les tres bandes el seu pundonor guanyant en l’ultim parcial encara que la final ja tenia vencedor.
En resum estem davant d’altra fita històrica per al billar suecà, resultat que demostra que un esport, per minoritari que siga, pot passejar el nom de tota una ciutat com Sueca per arreu del món.
Esperem per tant que Raül continue engrandint el seu nom entre els millors billaristes de l’elit mundial en una temporada que només ha fet que començar i on el Club Billar Sueca, esta vegada en competició per equips, disputarà el campionat d’Europa per Equips de Clubs, dret que es va guanyar desprès de proclamar-se la passada temporada Campió d’Espanya absolut.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada